U bent hier

Kanoë - Kayak

Een afvaart doen op de Semois mag natuurlijk niet ontbreken aan uw vakantie! Tijdens uw tocht zult u gegarandeerd ontdekken dat de Naamse valleien ook wel eens de koningin der natuur wordt genoemd. U komt terrecht in een oase van rust waar u alleen het water hoord kabbelen. Af en toe is er eens een stroomversnelling om voor wat sensatie te zorgen! Kortom in uw Kanoë of kayak is het genieten! U komt op plaatsen waar uw auto u niet kan brengen! U ontdekt de meest schildrachtige plekjes van de Semois!

U kan er gerust een daguitstap van maken met de picknick mee in de boot en op een afgelegen plaats even halt houden om even uit te blazen en te picknicken want roeien is vermoeiend.

Voor uw vertrek met de kanoë-kayak kunt u nagaan of het toegelaten is die dag te kanoëvaren of te kayaken op de Semois! Dit kan u doen door te bellen naar het gratis nummer: 0800 13845 of u kunt volgende website raadplegen. Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Voor de meest actuele weersverwachtingen kunt u hier terecht.

Waar kunt u nu zo'n kanoë en of kayak huren? Er zijn er verschillende dichtbij onze chalet of iets verderop. Hieronder vind u een overzicht en routebeschrijving. Neem geen waardevolle spullen mee in de kanoë - kayak of raft.

We wensen u alvast een aangename boottocht!

Centre Récréatif Récréalle

Récréalle organiseerd afvaarten op de Semois tussen Bouillon en Bohan. U laat uw wagen achter aan Récréalle en doet uw gekozen afvaart. Na uw afvaart wordt u met de bus terug gebracht naar Récréalle. Récréalle biedt u gratis parkeergelegenheid. De prijzen en de afvaarten vindt u op hun website. Afvaarten tussen 12 en 27 km.

Rue L. Henrard 16
5550 ALLE
Tel: 061 50 03 81

www.recrealle.com
Openingsperiode van april tot eind september

La Vanne

La Vanne organiseerd afvaarten op de Semois tussen Bouillon en Bohan. U hebt afvaarten tussen 7 en 27 km. Er zijn speciale prijzen voor groepen. Er is ter plaatse een café en een ijssalon.

Rue L. Henrard 10
5550 ALLE
Tel: 061 50 13 87
www.kayakslavanne.be/nl/
Openingsperiode gans het jaar door van 1 januari tot 31 december

Centre Récréatif La Mairie

Centre Récréatif La Mairie organiseerd lokale tochten... U dient te bellen naar het nummer in de rechter kolom.

Rue Mont-les-champs
5550 BOHAN SUR SEMOIS
Tel: 061 50 06 62
Openingsperiode juli en augustus

Kayaks de la Semois

Kayaks de la Semois bied u 2 afvaarten aan tussen Bouillon en Poupehan (15 km) en de 2de tussen Poupehan en Frahan (5 km). Bij aankomst op uw eindbestemming kunt u frietjes verkrijgen. Er is gratis parkeergelegenheid en er zijn gratis kleedkabines. U wordt gratis per bus terug naar de plaats gebracht waar u begonnen bent. Er wordt wel gevraagd op voorhand te reserveren!

Place Henry de la Lindi
5550 BOHAN SUR SEMOIS
Tel: 061 50 03 81
GSM: 0475 24 74 23

www.semois-kayaks.be/
Openingsperiode van pasen tot eind september elke zaterdag zondag en feestdag van 9.30 u tot 17.30 u. Juli en augustus alle dagen van 9.00 u tot 19.00 u.

Cap Semois

Cap Semois organiseerd afvaarten tussen Alle en Bohan. Met de kayak canoë of raft zijn er afvaarten te doen tussen 7 en 18 km. U kunt ook kiezen voor de afvaart van 30 km. U bent dan ongeveer 8 uur onderweg. Indien gewenst kunt u na uw boottocht kiezen voor de wandeling terug naar de plaats waar u bent gestart. Deze wandeling duurt ongeveer 2.30 u. Bij het einde van uw boottocht wordt u gratis met de bus teruggebracht naar de plaats waar u vertrok. Aan u de keuze ofwel kiest u voor de bus ofwel kiest u voor de wandeling. Prijzen en dergelijke vindt u op hun website. U kunt uw tocht online reserveren op hun website.

Rue Albert Raty 80
5550 VRESSE SUR SEMOIS
Tel: 061 50 13 54
GSM: 0477 58 20 62
www.capsemois.be
Openingsperiode gans het jaar

Cap Bohan

Cap Bohan organiseerd afvaarten met of zonder gids. Bij hoog water is een gids verplicht. Prijzen variëren tussen 11 € tot 45 € huur voor het ganse weekend.

Rue du vieux moulin 138
5550 BOHAN SUR SEMOIS
Tel: 061 50 05 47
Openingsperiode gans het jaar
www.capbohan.be